Svet-Stranek.cz
Vesmír a naše mysl
Masáže s  Patrikem pro radost

Meridiánová masáž:Vesmír a naše mysl

Meridiánová masáž


Pro koho je vhodná?

Pro všechny bez omezení

S čím nám pomůže?

tam kde není možno využít jiné alternativy.Na každé úrovni,jak tělesné tak duševní.
-únava
-nespavost
-stres,nervové vypětí
-nespecifické bolesti
-zažívací obtíže
-pískání v uších
-bolesti hlavy,migrény
-akné
-bolesti ramene,bolesti zad
-náladovost,častá únava
-bolestivá menstruace
-vhodná v těhotenství
-závratě
-poúrazové stavy.po operacích
neplodnost pokud to není způsobena orgánovou příčinou

Meridiány můžeme přirovnat k řece.Když v ní proudí dostatek vody daří se rostlinstvu u živočichům kteří zde žijí.Pokud je vody příliš a břehy se vylijí nadělá spousty škody.To samé se děje v našem těle. At už je příčina jakákoliv voda v řece neteče nebo přeteče,Vzniká energetická nerovnováha.
Příběh z běžné praxe.Přišla za mnou paní a stěžovala si na bolest a pískání v uších.Na ušním oddělení nebyla zjištěna žádná příčina co by mohla tenhle problém objasnit.Při diagnostice jsem zjistil,že v oblasti hlavy na jedné straně je málo energie.Po Jedné masáži potíže ustaly.

Jsou aktivovány energetické dráhy našeho těla a akupresurní body.Na základě diagnostiky dle TCM / tradiční čínské medicíny/ podle boltce ucha,reflexní terapie plosky nohou.Většina nemocí vzniká na základě hodně a málo energie,Tahle masáž vám opět přivede vaši vitalitu a energii do těch správných míst. 
Masáž je prováděna AnPiMoMai Tyčinkou
Je uvolněn tok lymfy a naší energie.
   APM je příjemná masáž, není bolestivá, proto je vhodná tam, kde má klient obavu z jehliček při klasické akupunktuře.
ou masáží také u sportovců. Může totiž zvýšit jejich výkonnost. Vyrovná tok energií a uvolní přílišné napětí nebo stažení svalů a optimalizuje tělesnou energii. U duševně pracujících dokáže uvolnit stres a dodat energií.      

 

    Doba ošetření 60-80 min

Cena 400 kč


 
 
F512794


Meridiány

 jsou energetické dráhy, rozvodné kanály, podle tradiční indické medicíny nádí, které odpovídají za tok životní energie čchi (prány) v celém těle. Nádí v sanskrtu znamená roura, nádoba, žíla. Číňané a Japonci označují tento systém kanálů životní energie v tradiční čínské medicíně jako meridiány. Ze znalostí meridiánů se vyvinula akupunktura. Meridiány tvoří dohromady energetický oběh. Energie (čchi) proudí v přesně určených dráhách a časovém pořádku, stává se součástí jednotlivých orgánů, oživuje je a udržuje v činnosti a vzájemné harmonii. Existuje 12 hlavních meridiánů a 2 mimořádné (přední a zadní střední dráha), které odpovídají za stálý průtok čchi k orgánům a k povrchu těla. Energie z jednoho meridiánu se předává do následujícího meridiánu podle orgánových hodin.

Pokud energie plynule protéká a je rovnoměrně rozdělena v celém energetickém oběhu, považujeme tento ideální stav za normální a odpovídá našemu pojmu zdraví. Při omezení průtoku nastává nad překážkou přebytek energie a pod ní zákonitě nedostatek energie. Poruchy toku energie, jeho zpomalování a zrychlování, vznik oblastí s přebytkem nebo s nedostatkem energie již nejsou normální situací a odpovídají pojmům poruchy zdraví a nemoci. Nerovnoměrnost proudění působí nejprve psychické změny, dále funkční a organické změny. Východní medicína např. nezná žádnouartritidu, ale přebytek energie. Podle ní se energie nemůže opotřebovat, nezná tedy žádnou artrózu, ale nedostatek energie. Bolest a porucha funkce jsou vždy projevem poruchy toku energie.