Svet-Stranek.cz
Vesmír a naše mysl
Masáže s  Patrikem pro radost

Princip:Vesmír a naše mysl

Princip



Manuální lymfomasáž slouží k regeneraci a detoxikaci celého těla. Tato jemná a příjemná masážní technika celkově zregeneruje a detoxikuje tělo, zbaví jej přebytečné vody a odpadních látek. Pomáhá při problémech s celulitidou, s otoky, zlepší kvalitu pleti a vlasů,posiluje imunitní systém - a to je na ní to nejdůležitější. 



V tradiční, především čínské medicíně a tradičních metodách léčení se v asijských zemích a na dálném východě používají různé formy a druhy ájurvédských masáží, ze kterých se dnešní forma lymfatických  masáží vyvinula.

Ruční lymfatická masáž(v medicíně nazývaná manuální lymfomasáž), je základní a velmi účinnou detoxikační metodou používanou v moderní medicíně při práci s lymfou.Lymfatická masáž je forma ruční manuální masáže a patří mezi jemné apomalé hmatové masážní techniky, při kterých je tělo zbavováno přebytečné vody i odpadních látek. Uvádí v určité části těla nahromaděnou lymfu do pohybu za pomoci speciálních technik a hmatů,působí přímo na lymfatický systém, který se z 80% nachází v podkoží, a aktivuje ho. 
Při reflexní lymfatické stimulaci dochází k reflexnímu uvedení lymfy do pohybu drážděním určitých bodů v konkrétní oblasti těla. Jedná se o akupresurní techniku. Některé ztěchto reflexních technik jsou zařazeny i do dnešní podoby lymfatické masáže (lymfatické drenáže).

V případě komplexních, holistických znalostí maséra je ideální obě techniky provádět současně.

Lymfatická masáž je nejvíce oblíbená hlavně mezi ženami. Sen o pevném hladkém těle a čisté pleťi pomohou naplnit právě lymfatické masáže, které navíc přinášejí prokazatelné zlepšení zdraví celému organismu. Přesnými masážními technikami a dotyky, masér stimuluje tok lymfy a usnadňuje očišťování těla od škodlivin látkové výměny. Lymfatická masáž pomáhá hlavně při otocích nebo celulitidě, kdy se zplodiny látkové výměny hromadí v rozšířených tukových buňkách zejména v oblasti boků,stehen, břicha, nohou a paží. Po této masáži je nutné hodně pít vodu a neslazené čaje, aby se škodliviny snáze vyplavily z těla ven. 

Pravidelná lymfatická masáž proces regenerace a detoxikace našeho organismu úspěšně aktivuje a je tak skvělou prevencí proti virózám, chřipce a dalším onemocněním - včetně nádorových. Nejedná se tedy rozhodně pouze 'ženskou' záležitost, lymfo-masáže jsou vhodné i pro muže, neboť zdravotními potížemi jsme ohroženi všichni, jak ženy, tak muži.